четвер, 16 вересня 2021 09:30

Росія може створити ще шість "народних республік" в Україні - Тука

Росія може створити ще шість "народних республік" в Україні - Тука
РФ не відступила від планів відновити контроль над Україною. Фото: Reuters

Вихід України з Мінського процесу може спонукати Росію до провокації та утворення нових республік на Сході й Півдні країни.

"Якщо Україна офіційно вийде з Мінського процесу, можлива організація провокацій, які Росія використає, щоб розташувати власні збройні сили під егідою захисту російського населення від геноциду. Це робитимуть безпосередньо руками сплячих осередків Росії на території нашої держави", - заявив ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає Оbozrevatel.

Тука вважає, що для реалізації цього сценарію не треба повномасштабного застосування збройних сил РФ.

"Це можуть зробити в різних комбінаціях за сценарієм 2014 року, включно з елементами сценарію на Донбасі та в Криму. Тобто використають передумови для виникнення конфліктної ситуації всередині України із застосуванням проросійських сил, зокрема і політичних. Вони досі продовжують свою діяльність на території нашої держави. В результаті можуть з'явитися народні республіки в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада демонструє безпорадність - Тука

Щоб не допустити цього, Україна має підготуватися до виходу з Мінського процесу.

"Я бачу три складові підготовки. По-перше, підвищення обороноздатності армії України. Далі підвищення рівня компетентності та кваліфікації служби контррозвідки, СБУ. Так зможемо відстежувати та в потрібний момент нейтралізувати всі сплячі осередки російських розвідслужб на території України. По-третє, на законодавчому рівні заборонити діяльність проросійських політичних партій та громадських організацій", - сказав Тука.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Мінський процес має служити завданням теперішнього, а не минулого. Він хотів би змінити його формат або використати якийсь інший.

Російська Федерація відмовляється змінювати угоди щодо мирного врегулювання на Донбасі. Назвали "тривожним сигналом" заяву Зеленського про необхідність змінити Мінські угоди й розширити кількість учасників переговорів у "нормандському форматі", залучивши США, Велику Британію та Канаду.

Зараз ви читаєте новину «Росія може створити ще шість "народних республік" в Україні - Тука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі