четвер, 31 жовтня 2019 14:42

Росія хоче розвести війська по всій лінії фронту

Росія хоче розвести війська по всій лінії фронту
Росія сподівається на те, що Зеленський вирішить конфлікт з добровольцями. Фото: росзмі

Росія бажає розвести війська по всій лінії зіткнення на Донбасі.

Про це міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив під час зустрічі із генеральним секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером, повідомляє, УНІАН.

"Ми рухаємося в правильному напрямку, але треба довести всі ці дії до кінця, а по-друге, це лише три невеликих пункти, а ми хочемо домогтися розведення сил і засобів по всій лінії зіткнення і, звичайно ж, припинити порушення режиму припинення вогню" , - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Золоте-4: добровольці склали зброю

Він нагадав, що про розведення на трьох ділянках фронту Станиці Луганської, Петровського та Золотого домовилися на минулому на саміті "нормандської четвірки" в Берліні.

"З того часу всі ці роки за "режиму Порошенка" створювалося враження, що він хоче не розводити сили і засоби, а розводити світове співтовариство, кажучи сучасною російською мовою, і всіляко вигадував вправні причини, які відсували початок найперших кроків з розведення сил і засобів. З приходом президента Зеленського ситуація дійсно змінилася", - зазначив Лавров.

Він додав, що Росія сподівається на те, що Зеленський вирішить конфлікт із добровольцями.

"В Станиці Луганській розведення, нехай і не одразу і не просто, але відбулося. Розпочалося розведення сил і засобів у Золотому. Дійсно, національні батальйони, так звані добровільні, де ультрарадикали зібралися, заявляють, що вони нікуди не підуть і не будуть випускати Збройні сили України. Але ми сподіваємося, що президент Зеленський, як верховний головнокомандувач, забезпечить виконання своїх наказів", - додав Лавров.

Генеральний секретар Організації з безпеки і співпраці в Європі Томас Гремінгер у четвер планує обговорити ситуацію в Україні з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

Він повідомив про це на початку зустрічі,

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче розвести війська по всій лінії фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі