субота, 16 квітня 2022 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

"Російська армія мстива" - у Міноборони заявили про підготовку ворога до масштабного наступу на Донбасі

"Російська армія мстива" - у Міноборони заявили про підготовку ворога до масштабного наступу на Донбасі
Росія готується до наступу на Донбасі. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти продовжують готуватися до наступу на сході країні. Зокрема, військові РФ підготовлюють медичну інфраструктуру, аби приймати поранених загарбників, і територію Білорусі - для запуску ракет.

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, наступ росіян може бути дуже масштабним. Про це вона заявила в ефірі національного телемарафону, передає "Обозреватель".

"Вони не тільки концентрують своє озброєння, військову техніку, особовий склад, але й готують медичну інфраструктуру для допомоги пораненим. Накопичують провіант, повністю готують територію Білорусі для завдання можливих ракетних ударів", – сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є складнощі з доставкою допомоги у звільнені від РФ райони - британська розвідка

Також країна-окупантка перекидає війська та "дещо змінює стратегію". Зокрема, військові РФ намагаються вишукувати слабкі місця в Україні, "щоб по них вдарити".

Представниця Міноборони також розповіла, як Росія може відповісти на потоплення українськими ракетами крейсера "Москва". Вона наголосила, що "російська армія мстива", і зазначила, що частину так званої "спецоперації" на території України Кремль "проводить емоційно".

Маляр додала, що, дуже ймовірно, такі рішення ухвалює не військовий, а цивільний - тобто російський диктатор Володимир Путін.

"Тому що іноді немає військової доцільності в тому, що робиться. Водночас росіяни й так ведуть активну фазу війни проти України і гатять по всьому сходу ракетами. Що вони можуть ще зробити, якщо вони й так ведуть війну?" – підсумувала вона.

Російський агресор намагається утримати захоплені території на Донецькому і Таврійському напрямках. Також зосереджує основні зусилля, аби взяти під контроль міста Попасна та Рубіжне, встановити повний контроль над Маріуполем. Окупанти намагаються покращити тактичне положення, відновити боєздатність і поповнити боєприпаси. Росіяни продовжують обстріли на більшості напрямків.

Зараз ви читаєте новину «"Російська армія мстива" - у Міноборони заявили про підготовку ворога до масштабного наступу на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі