четвер, 16 квітня 2020 12:27

Рідні полонених наполягають на зустрічі із Зеленським

Рідні полонених наполягають на зустрічі із Зеленським
Родичі полонених українців звернулися до Зеленського. Фото: Facebook/Офіс президента України

Родичі полонених українців звернулися до президента Володимира Зеленського із вимогою зустрічі для обговорення принципів формування списків на обмін.

Відеозвернення оприлюднено на сторінці у Facebook Тетяни Матюшенко - дружини полоненого, якого з 2015 року утримують російські терористи.

Чоловік Тетяни, як і багато інших, вже багато років перебуває в полоні в так званих ЛНР і ДНР, яких фінансує Росія.

"Це відео записуємо як крик душі. Усі ми – родичі полонених, які попри обіцянки влади досі не потрапили до чергового обміну і протягом довгих років перебувають у полоні. Ми раді, що проводиться черговий обмін, але нам набридло дивитися, як до списків на обмін потрапляють люди, які не мають стосунку до конфлікту на Донбасі. І після чергового обміну заливатися сльозами. Пане президенте, ви знаєте, що в нелюдських умовах перебувають сотні відданих Україні людей. Може, вам варто звернути увагу саме на таких людей", – говориться у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнені з полону 2 тижні пробудуть на обсервації

Раніше на сепаратистських сайтах з'явилися списки тих, кого готують до обміну з українською владою.

А от в Офісі президента наголосили, що оприлюднення у ЗМІ імен тих, кого Україна намагається повернути, ускладнює процес їхнього включення до списків на звільнення.

Тож ніяких прізвищ громадян не публікуватимуть.

Біля окупованої Горлівки Донецької області відбувся обмін утримуваними особами між Україною і підтримуваною Росією так званою ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Рідні полонених наполягають на зустрічі із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі