четвер, 13 червня 2024 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ кидає в Україну новобранців із Сербії, Куби та країн Африки - ISW

РФ кидає в Україну новобранців із Сербії, Куби та країн Африки - ISW
РФ все частіше використовує новобранців із Сербії, Куби та країн Африки для війни. Фото: pixabay.com

Росіяни усе частіше використовують у бойових діях проти України найманців із Сербії, Куби та африканських країн.

Повідомлення про цей факт помітили нещодавно, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

"11 червня Росія та Шрі-Ланка домовилися, що РФ припинить вербування громадян Шрі-Ланки до російської армії. Представник Міноборони Шрі-Ланки Налін Херат в інтерв'ю AFP заявив, що 22 громадяни його країни, які приєдналися до російської армії, втекли і повернулися додому. За його словами, Росія обманом змусила багатьох шрі-ланкійців служити в армії РФ", - нагадали у ISW одне з останніх повідомлень щодо вербування в російську армію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва відправила на Кубу військові кораблі

Експерти ISW згадали у цьому контексті також матеріал France Press, де йдеться, що серед цих 22 осіб був 37-річний водій Аніл Мадусанка. Він вважав, що проміняє водіння туристів на роботу водієм у Росії.

"Натомість йому вручили автомат і відправили на війну. Як наслідок, Мадусанку було поранено. В даний час він відновлюється вдома", - йдеться у свіжому звіті.

На окупованій Донеччині помітили найманців РФ із Малайзії, які приїхали воювати проти України. Серед російських солдатів неодноразово були помічені кубинці, непальці, білоруси, серби й представники інших країн, де формально заборонено займатися наймаництвом.

Зараз ви читаєте новину «РФ кидає в Україну новобранців із Сербії, Куби та країн Африки - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі