четвер, 04 січня 2024 12:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Пораненим окупантам не дають відпусток через масове дезертирство

Пораненим окупантам не дають відпусток через масове дезертирство
Гострою проблемою для російської окупаційної армії також стали передбачені після поранень реабілітаційні відпустки для окупантів. Фото: eastnews.ua

Пораненим російським окупантам не дають відпусток через масове дезертирство.

Російські загарбники не можуть впоратися з потоком санітарних втрат серед особового складу, інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Цивільні лікарні в окупованих українських містах, які росіяни використовують у власних цілях як військові госпіталі, - переповнені. Позбавлення базових медичних потреб цивільного населення у поневолених регіонах України та переведення лікувальних закладів під військові потреби окупаційної армії Москви результату не дало. У зв'язку з цим російське командування вирішило відмовляти у лікуванні легким пораненим", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Путіна створює власну приватну армію

Гострою проблемою для російської окупаційної армії також стали передбачені після поранень реабілітаційні відпустки для окупантів.

"Медичну допомогу сяк-так надають окупантам з пораненнями середнього ступеню. А важких через брак обладнання та кваліфікованих спеціалістів відправляють до РФ. Доїжджають не всі. Факти неповернення з "реабілітації" зумовили рішення скасувати такі відпустки взагалі. Це ще один метод, яким російське окупаційне командування намагається припинити масове дезертирство", - звітує ГУР.

Переваги армії Російської Федерації - це повітряні сили та велика кількість людей. Недоліками є слабкі лідерство, моральний дух та неспроможність воювати на землі. РФ не має проблем з людськими ресурсами, заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому адмірал Джон Кірбі.

Загальні бойові втрати російських загарбників на 4 січня склали 362 280 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 780 окупантів, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Пораненим окупантам не дають відпусток через масове дезертирство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі