четвер, 22 липня 2021 20:25

Район поблизу Золотого перетворюється на гарячу точку - ОБСЄ

Район поблизу Золотого перетворюється на гарячу точку - ОБСЄ
Грау заявила про погіршення ситуації на Донбасі. Фото: ua.news

Ситуація з безпекою на Донбасі погіршується, а зона навколо ділянки розведення поблизу Золотого перетворюється в гарячу точку.

Про це заявила спецпредставник ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Хайді Грау після чергової зустрічі ТКГ.

"Доводиться констатувати, що ситуація з безпекою в останні місяці продовжує погіршуватися: зона навколо ділянки розведення сил і засобів поблизу Золотого перетворюється на гарячу точку. Крім того, СММ продовжує фіксувати збільшення використання важкого озброєння", - зазначила Грау.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти атакували ЗСУ ракетами та мінами. Є травмований

Вона зазначила, що рік тому учасники ТКГ домовилися про заходи щодо посилення режиму припинення вогню і "протягом декількох місяців в результаті цієї домовленості спостерігалася значна стабілізація режиму тиші вздовж лінії зіткнення".

За словами Грау, це є доказом того, що всеосяжного припинення вогню можливо досягнути за умови, що сторони виявлять необхідну політичну волю.

Вищий суд у Празі, Чехія, збільшив покарання білорусові Олексію Фадєєву, який брав участь у бойових діях проти України на Донбасі. Йому присудили 21 рік позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Район поблизу Золотого перетворюється на гарячу точку - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі