субота, 26 серпня 2017 13:40

"Приїхав "перемогти фашизм"" - встановили особу російського найманця

"Приїхав "перемогти фашизм"" - встановили особу російського найманця
Особу встановили за відбитками пальців. Фото: Поліція

Поліція встановила особу бойовика. Його тіло знайшли в жовтні 2016 біля Водяного.

"Його забрали з поля бою та доставили у морг. При собі диверсант, вдягнений у камуфляж з нашивками РФ, мав розгрузку, автомат Калашникова з підствольним гранатометом, карту місцевості", – повідомили в поліції.

Тіло бойовика обміняли на тіла українських загиблих. Українська сторона залишила собі зразки ДНК та відбитки пальців.

Дактилоскопічну карту через Інтерпол спрямували до Росії. Визначили, що загиблий був громадянином України 1977 року народження.

Останнім часом він проживав у Орську Оренбурзької обл. Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовик добровільно здався СБУ

"Воював у складі першої мотострілецької бригади "ДНР", брав участь у бойових діях в Іловайську, штурмував Дебальцеве і Вуглегірськ. В інтерв'ю російським ЗМІ зрадник говорив, що приїхав "перемогти фашизм", не бажаючи жити в такій країні, забувши, що вже давно мешкає зовсім в іншій державі", - розповіли правоохоронці.

Поліція знайшла двоюрідного брата бойовика. Він сліпий і не зміг допомогти слідству. Також знайшли колишню дружину, якій бойовик платив аліменти.

"Жінка впізнала свого колишнього чоловіка по фото. Поліція виконала завдання – особу бойовика встановлено, рідним повідомлено про його долю", – резюмували поліцейські.

Бойовика ДНР затримали співробітники СБУ на Донеччині. Він заряджав артилерійський розрахунок. 2015 року його двоюрідний брат запропонував заробити. Арештований зустрівся з чоловіком, який говорив із російським акцентом. Пообіцяли 50 тисяч рублів на місяць.

Зараз ви читаєте новину «"Приїхав "перемогти фашизм"" - встановили особу російського найманця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі