понеділок, 23 грудня 2019 02:24

Пристайко розповів про нюанс зі списками на обмін

Пристайко розповів про нюанс зі списками на обмін
Пристайко: Хочемо максимальну кількість людей повернути родинам до Нового року. Фото:112

Українська сторона хоче допрацювати списки осіб, яких готують до обміну.

"Ми розраховували на більший прогрес у питанні обміну. Узгодили одну групу людей, яка вже точно готова до обміну. Виникає питання: обміняти їх прямо зараз чи спробувати допрацювати списки та забрати всіх. Оскільки ми хочемо максимальну кількість людей повернути родинам до Нового року", заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю Укрінформу.

Міністр додав, що координатором ОБСЄ було вирішено невідкладно провести відеоконференцію, щоб завершити роботу над списками на обмін.

Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі 18 грудня не вдалось домовитись про "обмін всіх на всіх".

Речниця представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що у понеділок 23 грудня має відбутися відеоконференція Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі для продовження переговорів щодо обміну людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шукає привід для зриву обміну заручниками до Нового року

27 грудня 2017 року на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся попередній масштабний обмін утримуваними особами. Тоді українській стороні передали 74 людини (одна жінка вирішила залишитися в ОРДЛО) Київ передав бойовикам 233 людини.
9 грудня 2019 року у Парижі лідери Франції, Німеччини, України та Росії домовилися, що до кінця року відбудеться обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх".
Проблемним залишилося розуміння формули "всіх на всіх": чи йдеться про усіх встановлених осіб, чи про всіх підтверджених. Москва не погоджується підтвердити утримання деяких осіб, яких, за інформацією Києва, незаконно тримають у неволі окупанти.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко розповів про нюанс зі списками на обмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі