середа, 11 липня 2018 17:00

"Прийшов до тями подивитись, чи цілі ноги" - спогад офіцера про бійню під Зеленопіллям

Офіцер 24 механізованої бригади Дмитро Мерзлікін 11 липня 2014 року разом із іншими військовими перебував у військовому таборі в селищі Зеленопілля Луганської області.

Вночі російські війська завдали артилерійських ударів по них.

Під вогонь потрапили бійці з 79-ї аеромобільної бригади, 24 -ї та 72-ї ОМБр. Загинули 39 військових, 93 - отримали поранення.

"Близько 4 ранку, більшість із нас спали. Хто в бліндажах, інші просто на землі. Я теж лежав на землі, загорнутий у плащ-палатку. Коли розпочалися обстріли, я схопився і побіг до бліндажа, та не встиг заховатися. Пролунав вибух і я втратив свідомість", - згадує Мерзлікін.

Автор: Михайло Ухман
  Боєць 24-ї бригади Дмитро Мерзлікін пережив обстріл табору під Зеленопіллям
Боєць 24-ї бригади Дмитро Мерзлікін пережив обстріл табору під Зеленопіллям

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хроніки війни: загинули 39 військових

Пригадую, що прийшов до тями на 5 секунд, щоб подивитись, чи цілі ноги. І знову відключився. Всіх живих і поранених перевезли до корівника. Вже там отримав зараження крові, оскільки умови перебування були далекі від санітарних. Мене гелікоптером перевезли до Дніпра, далі був Київський госпіталь і майже 40 операцій. Хочеться згадати добрим словом волонтерів і лікарів, які доглядали за мною. Тільки завдяки їм я вижив і маю змогу ходити на своїх ногах".

У Зеленопіллі розташовувався базовий табір військ, що мали блокувати українсько-російський державний кордон. Тут були підрозділи 24-ї бригади, Державної прикордонної служби України та навіть польовий госпіталь, у якому проводилися хірургічні операції.

Зараз ви читаєте новину «"Прийшов до тями подивитись, чи цілі ноги" - спогад офіцера про бійню під Зеленопіллям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі