середа, 11 липня 2018 15:21

Хроніки війни: загинули 39 військових

Хроніки війни: загинули 39 військових
Під Зеленопіллям загинуло 39 військових. Фото: ТСН

11 липня 2014 року в районі населеного пункту Зеленопілля російські бойовики з РСЗВ "Град" обстріляли українських військових.

Під вогонь потрапили бійці з 79-ї аеромобільної бригади, 24 -ї та 72-ї ОМБр. Загинули 39 військових, 93 отримали поранення.

Через загрозу повного блокування кордону українськими силами російські регулярні війська завдали зі своєї території ракетного удару по українських захисниках.

Село Зеленопілля знаходиться за кілька кілометрів від російсько-українського кордону.

Після першого ракетного обстрілу вся лінія від Луганської області до узбережжя Азовського моря впродовж липня-серпня 2014 року знаходилася під систематичними артилерійськими обстрілами з території РФ.

"10 липня близько 20:00 нашій ротній тактичній групі надійшов наказ знятися з позицій поблизу Ізвариного та рухатися до Зеленопілля для зустрічі з основними силами 1 БТГр 79, які рухалися з району Слов'янська і Краматорска. Це рухався "Майк" зі своїми спартанцями. Хлопці були підготовлені, морально випробувані, і йшли вони на чергове завдання, на допомогу нашій групі. Вранці наша 2 РТГр повинна була зустрітися з військами "Майка" у Зеленопіллі та йти на прорив Краснодона", - написав Євген Жуков у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найяскравіші моменти бойових дій на Донбасі

За його словами, це не був бій під Зеленопіллям, а заздалегідь підготовлений масштабний і успішний артобстріл.

"Іншими словами, ножем у спину, боягузливо і зрадницьки, знаючи, що не відповімо, розбили купу хлопців. Багато згоріло техніки. Психологічні розлади у більшості. Це було пекло!" - додав Жуков.

У Зеленопіллі розташовувався базовий табір військ, що мали блокувати українсько-російський державний кордон. Тут були підрозділи 24-ї бригади, Державної прикордонної служби України та навіть польовий госпіталь, у якому проводилися хірургічні операції.

Зараз ви читаєте новину «Хроніки війни: загинули 39 військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі