середа, 16 жовтня 2019 16:45

Президентську яхту "Крим" віддали під навчальне судно

Корабель морської охорони BG01 "Крим", який переважну частину експлуатації прослужив як президентська яхта, переобладнають на навчальне судно.

Корабель передадуть навчальному центру регіонального управління Морської охорони Державної прикордонної служби України, повідомляє "Думская".

"Курсанти зможуть проходити на ньому справжню морську практику. Завдяки цьому зросте рівень практичних навичок і готовності майбутніх фахівців", – наголошується в повідомленні.

Автор: ДПСУ
  Президентську яхту "Крим" переобладнають на навчальний корабель
Президентську яхту "Крим" переобладнають на навчальний корабель

Корабель морської охорони (прикордонний сторожовий корабель спеціальної служби) BG 01 "Крим" проекту 1360 (шифр "Чайка") побудували на суднобудівному об'єднанні "Алмаз" у тодішньому Ленінграді. Його спустили на воду 16 серпня 1978-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Дунаї відновив роботу прикордонний загін

Всього було побудовано два таких кораблі. Другий, "Кавказ", нині належить Російській Федерації. Це урядові яхти. Основне призначення цих суден - перевезення генеральних секретарів і членів політбюро ЦК КПРС під час їхнього перебування на державних дачах у Ялті та Сочі.

1992-го "Крим" передали прикордонній службі України. До окупації півострова Росією перебував у Ялтинському загоні морської охорони, його використовували для виконання спеціальних завдань із охорони президента України та інших вищих посадових осіб.

2 березня 2014-го корабель передислокували до Одеси і додали до складу Одеського загону Морської охорони ДПСУ.

Державна прикордонна служба отримає французькі патрульні катери.

Спільне їхнє виробництво створять в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Президентську яхту "Крим" віддали під навчальне судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі