субота, 05 жовтня 2019 19:15

На Дунаї відновив роботу прикордонний загін

На Дунаї відновив роботу прикордонний загін
В Ізмаїлі найближчим часом почне працювати прикордонний загін морської охорони. Фото: УНІАН

Відновили роботу Ізмаїльського загону на державному кордоні на річковій ділянці Дунаю та в окремій частині Чорного моря.

Вже призначений командир загону. Це капітан 1-го рангу Олег Шикша, який в 2015-2017 роках керував штабом Маріупольського загону морської охорони в зоні проведення антитерористичної операції, повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

"Новостворений Ізмаїльський загін морської охорони розпочне повноцінно функціонувати вже найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

При комплектуванні екіпажів кораблів та катерів перевага надається морським прикордонникам, які мають досвід патрулювання річкової ділянки, знають особливості навігації Дунаю та окремих районів Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники відзвітували про ситуацію на кордоні з Білоруссю

У лютому 1996 року на базі бригади річкових кораблів ВМС України була сформована Ізмаїльська окрема бригада прикордонних сторожових кораблів. На початку 2000-их її розформували. Кораблі та катери увійшли до складу Одеського загону Морської охорони.

Службову перевірку розпочала Державна прикордонна служба унаслідок перевезення через український кордон ексдружиною Сергія Князєва незадекларованих понад 650 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «На Дунаї відновив роботу прикордонний загін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі