четвер, 04 жовтня 2018 16:49

Президент підписав новий закон про "особливість самоврядування" Донбасу

Президент підписав новий закон про "особливість самоврядування" Донбасу
Президент України Петро Порошенко підписав закон №9153

Президент України Петро Порошенко підписав закон №9153"Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Законопроект повернутий до парламенту з підписом президента, зазначається на сайті Верховної Ради.

Документ передбачає подовження до кінця наступного року особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Норма діятиме із урахуванням закону минулого року. Тобто особливий статус набуде чинності за умови, коли країна-агресор виведе усі незаконні збройні формування, бойовиків, найманців і військову техніку з території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосування за статус Донбасу буде гострішим, ніж минулорічні шашки - Тука

3 жовтня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про внесення зміни до статті 1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Він був визначений президентом як невідкладний.

4 жовтня у Верховній Раді влаштували кампанію проти голосування за президентський законопроект про особливий статус Донбасу. На робочих місцях нардепів розклали листівки, в яких закликають не голосувати за президентську невідкладну ініціативу.

Однак Верховна Рада схвалила за основу та в цілому президентський законопроект про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, що буде діяти до 31 грудня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Президент підписав новий закон про "особливість самоврядування" Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі