середа, 14 лютого 2024 11:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Пояснили, чому росіяни так вчепилися в Авдіївку

Пояснили, чому росіяни так вчепилися в Авдіївку
Голова міської військової адміністрації Віталій Барабаш пояснив, чому для росіян настільки важлива Авдіївка. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В Авдіївку на Донбасі зараз заходять численні диверсійно-розвідувальні групи.

Українські військові їх ліквідовують та знешкоджують, заявив голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає "Громадське".

"Окупанти можуть десь у місті перебувати, на околицях, у старій частині міста, але про захоплення такої великої частини міста не йдеться. Дуже багато аналітиків, на жаль, використовують дані Російської Федерації, мене це хвилює. Наразі є бої в Садовому товаристві, біля Авдіївського коксохімічного заводу", - сказав він.

Барабаш розповів, яка зараз ситуація в Авдіївці та чому росіяни докладають таких зусиль для захоплення міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полковник ЗСУ: 3-ї ОШБр недостатньо для оборони Авдіївки

За його словами, спроби росіян захопити Авдіївку - політичне рішення, ухвалене у Кремлі.

"Ми бачимо ці дедлайни із захоплення міста, скільки разів вони їх змінювали. Торік росіяни планували захопити місто напередодні дня народження Володимира Путіна (7 жовтня - Gazeta.ua). Потім ішлося про 14 грудня, але не склалося. Потім був Новий рік, а зараз відклали захоплення до президентських виборів у РФ, які відбудуться в березні 2024 року. У Росії не існує жодної людини, яка б зараз дала команду зупинити ці наступи, окрім Путіна", - зазначив очільник Авдіївської ВЦА.

Барабаш наголосив, що окупанти робитимуть все можливе саме до цієї дати, бо не мають інших варіантів.

12 лютого у Forbes повідомили, що на фронті на Донбасі Україна кинула на порятунок Авдіївки одну з найкращих своїх бригад. Командування ЗСУ укріплює Авдіївку на тлі спроб РФ захопити місто. Є вагомі підстави вважати, що на порятунок Авдіївки могли відправити одну з найкращих бригад української армії - 3-тю десантно-штурмову бригаду. Це єдина українська сухопутна бойова бригада, про яку ми точно знаємо, що станом на минулий тиждень вона перебувала в резерві на сході України, написало видання.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому росіяни так вчепилися в Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі