понеділок, 10 квітня 2023 15:10

Порошенко в Раді: повернення військовим доплат у 30 тисяч – це обов'язок держави

Автор: Петро Порошенко
  Петро Порошенко з трибуни парламенту заявив, що поверення військовим виплат у 30 тисяч
Петро Порошенко з трибуни парламенту заявив, що поверення військовим виплат у 30 тисяч

П'ятий президент Петро Порошенко з трибуни парламенту заявив, що поверення військовим виплат у 30 тисяч – це обов'язок держави перед захисниками.

"Я думаю, що не відкрию великої таємниці – зараз кожен українець і вся Україна живе в очікуванні великого контрнаступу. Ми не говоримо про дату, ми не говоримо про напрямок, але з цим пов'язані всі надії українського народу. Але чекати і вболівати замало. Необхідно кожному зробити максимум можливого, щоб підвищити ефективність дій Збройних Сил. І обов'язок кожного цивільного – зробити все залежне, щоб досягти цієї мети", – зазначив Порошенко.

"Цим понад рік займається наша команда. Але армія потребує не лише уваги, але й поваги. Їй треба не тільки зброю дати, не тільки забезпечити надійний тил, а й гарантувати надійний соціальний пакет, на який військові заслужили більше, ніж будь-хто", – вважає п'ятий Президент.

"Сьогодні почався Страсний тиждень, і ми маємо вгамувати усі пристрасті. Але заради армії, якщо треба, ми будемо наполягати на реалізації пропозицій "Європейської Солідарності", – наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бою під Бахмутом загинув партієць "Євросолідарності", староста громади з Харківщини Олег Мартимянов

"Ми подали законопроект, яким передбачено спрямування коштів державного бюджету з уже заскорузлого "великого марафону", де журналісти вміють любити Україну лише за гроші платників податків, за гроші українських воїнів. Ми вимагаємо передати значну частину на Збройні Сили. Йдеться зокрема про повернення виплат у 30 тисяч гривень як мінімум для медичних, логістичних та інших підрозділів, які задіяні у бойових діях, біля лінії фронту ризикують життям і здоров'ям. І вони не охоплені, на жаль, жодними виплатами", – зазначає Порошенко.

"Абсолютно неприпустимим є і скорочення обсягів прав і свобод, що напряму суперечить 22 статті Конституції, де встановлюється, що при прийнятті нових законів або внесені змін до чинних не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод. Вимагаю від ініціаторів скорочення пільг учасників бойових дій забрати назад свої пропозиції", – наголосив Порошенко.

"І ще одне дуже наболіле. Родини загиблих повинні отримати в повному обсязі і негайно передбачену законом допомогу. Ми разом із депутатами від "Слуг народу" внесли пропозицію про 3 мільярди – негайно реалізувати і виплатити ці гроші", – закликав Петро Порошенко.

Верховна Рада підтримала повернення 30 тис. грн премії всім військовим.

Про це повідомили народні депутати з фракції "Європейська солідарність" Петро Порошенко та Олексій Гончаренко.

За законопроєкт проголосували 277 нардепів, розповів Гончаренко.

"Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану", – написав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко в Раді: повернення військовим доплат у 30 тисяч – це обов'язок держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі