четвер, 11 січня 2018 15:28

Полонена учасниця АТО відмовилася повертатися: дізналися подробиці

Полонена учасниця АТО відмовилася повертатися: дізналися подробиці
Боєць АТО, яку визволили з полону бойовиків, відмовилася повертатися в Україну. На фото - робочий момент під час обміну полоненими 27 грудня 2017 року.

Жінка-боєць Нацгвардії, яку звільнили 27 грудня 2017 року з полону терористів, залишилася в окупованому Донецьку.

Про це повідомила Валерія Лутковська, уповноважена парламенту з прав людини, пише "Обозреватель".

"Олена сказала, що "ми вдячні Україні, але я хочу обійняти свою рідню". Рідні проживають на території Донецька. Не бачу причин говорити про зраду чи ще про щось", - прокоментувала ситуацію Лутковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дав слово офіцера російської армії" - військовий розповів про дворічний полон у бойовиків

"Можу сказати, що жінка, про яку ви говорите, військовослужбовець Нацгвардії, дійсно відмовилася повертатися в Україну. Але сьогодні вона перебуває на волі і, мушу зазначити, була звільнена тільки тому, що потрапила в наші списки на обмін за формулою "306 на 74". Хочу ще раз підкреслити, що ця жінка звільнена від покарання і зараз перебуває на волі в Донецьку, оскільки родом звідти",- додав Віктор Медведчук, спецпредставник Тристоронньої контактної групи в Мінську по врегулюванню ситуації в зоні АТО.

Тим часом звільнені з полону українці почали отримувати дзвінки із погрозами нібито від представників ОРДЛО. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповіла керівник Офісу Уповноваженого президента з питань реабілітації учасників АТО Наталя Зарецька.

Зараз ви читаєте новину «Полонена учасниця АТО відмовилася повертатися: дізналися подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі