четвер, 16 серпня 2018 09:27

Показали реальні доходи переселенців з Донбасу та Криму

Показали реальні доходи переселенців з Донбасу та Криму
На думку Естер Руїз де Азуа 19% переселенців повернулися на попередні місця проживання.

Доходи тимчасово переміщених осіб продовжують падати, а працевлаштуватися стає для них дедалі важче.

Ситуація з працевлаштуванням і доходами тимчасово переміщених осіб продовжує погіршуватися.

Про це на прес-конференції заявила координатор програми надзвичайних ситуацій та стабілізації Представництва МОМ в Україні Естер Руїз де Азуа, пише finance.ua

"В результаті воєнного конфлікту, який триває в Україні вже п'ятий рік, зареєстровано 1,5 млн внутрішньо переміщених осіб. Дані останнього раунду соцопитування показують погіршення ситуації у сфері працевлаштування ВПО. Станом на червень 2018 року працевлаштовані лише 42%. Що відображає зниження рівня зайнятості на 6% в порівнянні з березнем поточного року", — заявила вона.

За словами експерта, респонденти відзначають труднощі з працевлаштуванням через низькі зарплати, дефіцит вакансій, наявність статусу ВПО або віку.

Середній дохід тимчасово переміщених осіб при цьому продовжує падати з грудня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтерка: "Містечка для переселенців перетворюються на гетто"

"Станом на червень 2018 року він знизився до менше ніж 2100 грн або $77 на місяць. Для порівняння, фактичний прожитковий мінімум, розрахований Міністерством соцполітики, в червні зріс до 3300 грн", — підкреслила вона.

На думку Естер Руїз де Азуа, така ситуація змусила 19% переселенців повернутися на попередні місця проживання.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука сказав, що серед ВПО існує думка про наявність державної політики, яка спрямована на повернення ВПО на місця проживання.

"Але це абсолютно не так. З нашого боку ми максимально намагаємося зробити все для захисту наших ВПО. На жаль, дуже часто незахищені верстви населення стають жертвами популізму. Особливо це спостерігається перед виборами", — сказав Тука.

Українські переселенці, що втекли до Росії, опинилися заручниками порожніх обіцянок уряду Володимира Путіна. Про нелегку долю біженці розповіли на камеру, поскаржившись на відсутність житла, роботи і матеріального забезпечення. Відео поширив боєць АТО Жека Чан у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Показали реальні доходи переселенців з Донбасу та Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі