четвер, 07 березня 2024 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали, що відбувається на передовій: карти боїв
8

На фронті тривають бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, російські окупанти там просунулися в районі Куп'янська.

Піхота РФ нещодавно просунулася на північну околицю Синьківки, свідчать карти Інституту з вивчення війни (ISW). Росіяни нібито захопили кілька незазначених українських опорних пунктів.

Водночас ISW не виявив підтвердження заяв росіян про прорив на кількасот метрів углиб біля Терного (на захід від Кремінної).

Карти війни в Україні
Фото: understandingwar.org
Карти війни в Україні
Карти війни в Україні
Карти війни в Україні
Карти війни в Україні

Позиційні бої тривають на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на північний захід від Сватового біля Табаївки; на захід від Кремінної в районі Ямполівки і Терного; і на південь від Кремінної в районі Білогорівки і Верхньокам'янська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США оцінили здатність ЗСУ перехопити ініціативу на фронті

Ворог просунувся в районі Бахмута, де не стихають бої. Російські пропагандисти повідомили про захоплення окупантами незазначеного лісового масиву на північ від Богданівки і незначно просунулися в районі Іванівського. В ISW не спостерігають візуальних свідчень просування РФ у жодному з цих районів.

Окупанти незначно просунулися на захід від Донецька та в Георгіївці. Російські воєнкори стверджують, що нібито росіяни просунулися в Новомихайлівці. Однак, як підкреслили аналітики ISW, візуальних підтверджень цим заявам також немає.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 11 атак ворога в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 21 атаку росіян у районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де противник 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив 16 атак в районах західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Показали, що відбувається на передовій: карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі