середа, 09 жовтня 2024 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому росіянам важливо захопити Торецьк - військовий пояснив

Чому росіянам важливо захопити Торецьк - військовий пояснив
У Торецьку тривають вуличні бої. Фото: armyinform.com.ua

Російським військам вдалося увійти до частини Торецька Донецької області. Зараз у місті тривають вуличні бої.

Захоплення Торецька дасть можливість росіянам далі наступати у напрямку Покровська або ж Краматорська, Слов'янська та в районі Часового Яру. Про це в коментарі РБК-Україна розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

"Якщо ми говорили, що Часів Яр і Покровськ є фланговими напрямками для охоплення Донецької області для ворога, то напрямок Нью-Йорка, чи того ж самого Торецька - це для нього лобовий наступ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимочко: з Вугледару виходили організовано

Тимочко нагадав, що Нью-Йорк і Торецьк - шахтарські містечка із добре розвиненою свого часу індустрією.

"Там були непогані залізничні колії, звідки ворог, між іншим, сподівається використовувати шахти чи шахтну інфраструктуру для того, щоб ховати бронетехніку й добудовувати свої плацдарми для наступу", - зазначив Тимочко.

За його словами, захоплення Торецька для армії РФ важливе, щоб відсунути ЗСУ від Горлівки, від Ясинуватської траси, "яка для них досить важлива у плані застосування логістичних магістральних шляхів".

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 172 бойові зіткнення, повідомив вранці 9 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України.

На Торецькому напрямку ворог, активно застосовуючи авіацію, здійснив 12 атак неподалік Торецька, Неліпівки та Диліївки.

Зараз ви читаєте новину «Чому росіянам важливо захопити Торецьк - військовий пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі