вівторок, 20 березня 2018 09:00

Почався наймасштабніший бій за всю історію АТО

Почався наймасштабніший бій за всю історію АТО
У бою поблизу Водяного 20 березня 2017 року російські кадровики вперше відкрито застосували танки. Фото: УНІАН

20 березня 2017 року поблизу селища Водяне під Маріуполем на Донеччині розпочався наймасштабніший бій за всю історію АТО.

"Окупанти просто зараз валять по українських морпіхах з усього, що є. Наші хлопці достойно відповідають. За попередніми даними, повністю винищили ворожий опорний пункт разом з терористами. Зараз у бій вступили ворожі російські танки. Раніше працювали лише вночі. Сьогодні уперше вийшли в бій удень", - повідомили волонтери People's Project.

О 9:30 піхота бойовиків пішла в наступ на українські позиції. Об 11:30 противник почав стріляти із артилерії та установки "Град". У штабі АТО назвали це найпотужнішим зіткненням після бою на Світлодарській дузі у грудні 2016 року.

"Три години був бій за опорник. Танк сепарів не підбили, але двічі "проганяли". На третій раз танк повернувся і викотився на 200 метрів до позиції і почав розстрілювати в упор. Бій був на чужих позиціях. Один піхотинець, стрибнувши в окоп, вбив трьох окупантів зі свого штатного автомата. По суті морпіх зробив те, що два місяці тому не вийшло у бойовиків під час штурму морпіхівського опорника", - розповідає волонтер Serg Marko.

Під час бою загинули 2 бійця ЗСУ. 7 отримали поранення. У бойовиків – 9 загиблих і 13 поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики гранатометами порушували тишу: поранений воїн ЗСУ

"Маріупольський напрямок дуже важливий для Росії. Бо це дорога на Крим, - говорить колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко. - Вони випробовують наші сили на цьому напрямку. До того ж, коли всередині України відбувається якесь напруження, Росія намагається загострити ситуацію в країні. Активізує бойові дії. Зараз напругою є блокада. Безумовно, це пов'язано. Ворог так робить завжди.

Ще в січні там тривали серйозні бої. Але у наших відбулася ротація, якою скористалися бойовики, побудувавши дуже серйозні укріплення. Тепер взяти висоту проблематично. Тому тривають важкі бої, ініціатива переходить від одних до інших. Атаки переходять в оборону і навпаки".

Російські кадровики випустили по позиціях української армії 40 снарядів 152-го калібру, 40 снарядів 122-го калібру та здійснили 65 пострілів з "Градів".

Зараз ви читаєте новину «Почався наймасштабніший бій за всю історію АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі