середа, 21 лютого 2018 10:22

Після входу миротворців ООН Україна стане випробувальним полігоном - Матіос

Після входу миротворців ООН Україна стане випробувальним полігоном - Матіос
Якщо миротворці ООН ввійдуть на Донбас, то будуть діяти за законодавством власних країн. У цьому криється найбільша небезпека, вважає Матіос. Фото: Радіо Свобода

Миротворці ООН, які увійдуть на Донбас, ігноруватимуть українське аконодавство і діятимуть за законами власних країн.

Про це головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив "112 Україна".

"Прописання Росії агресором у законі щодо деокупації Донбасу є політичним фактом з політичними наслідками. Україна знову і в цьому випадку вже після Югославії буде тим полігоном випробувань тих чи інших миротворчих або дипломатичних, або інших нових форм розв'язання військових конфліктів в центрі Європи", - сказав Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тука не має оптимізму у питанні миротворців для Донбасу

Додав, що головна небезпека криється в тому, що миротворці інших країн на окупованому Донбасі керуватимуться не українським законодавством.

Тим часом секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки Іван Вінник навпаки вважає, що розміщення миротворчої місії ООН на українсько-російському кордоні зупинить гібридну війну, яку РФ здійснює проти України.

Зараз ви читаєте новину «Після входу миротворців ООН Україна стане випробувальним полігоном - Матіос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі