вівторок, 15 травня 2018 17:18

Підрозділ "вагнерівців" прибуде в окупований Донецьк для підсилення бойовиків

Підрозділ "вагнерівців" прибуде в окупований Донецьк для підсилення бойовиків
Спецслужби РФ продовжують використовувати найманців "Вагнера" для ескалації бойових дій на сході України

Найближчим часом до окупованого Донецька прибудуть близько ста бойовиків зі складу ПВК "Вагнер" для підтримки терористичного угруповання "ДНР".

Таку інформацію на офіційному сайті оприлюднила прес-служба Служби безпеки

За словами СБУ, Спецслужби РФ продовжують використовувати найманців "Вагнера" для ескалації бойових дій на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили список найманців "Вагнера", яких РФ таємно відправила в Сирію

Доказом злочинної діяльності ПВК "Вагнера" в Україні є зізнання самих найманців. Ці матеріали будуть долучеі до кримінальної справи.

"Правда про злочини РФ в Україні та світі ‒ це жах для вищих політичних і військових керівників Росії. Лава підсудних нового Нюрнберзького трибуналу стає для них все ближче", - сказав голова СБУ Василь Грицак.

У відомстві стверджують, що шлях "вагнерівців" в Україні почався від Луганського аеропорту в червні-серпні 2014 до боїв під Дебальцевим у січні-лютому 2015.

Волонтери опублікували список українців, які воюють в Сирії найманцями в російській приватній військовій компанії "Вагнер". Їхній підрозділ називається ротно-тактична група "Карпати". Група складена переважно з українських колабораціоністів, що воювали на Донбасі і поїхали "заробляти" в Сирію.

Зараз ви читаєте новину «Підрозділ "вагнерівців" прибуде в окупований Донецьк для підсилення бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі