пʼятниця, 07 жовтня 2022 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Лиманом виявили штаб РФ з важливою документацією: фото
10

ДБР знайшла штаб росіян з важливою документацією
Фото: ДБР
ДБР знайшла штаб росіян з важливою документацією
ДБР знайшла штаб росіян з важливою документацією
ДБР знайшла штаб росіян з важливою документацією
ДБР знайшла штаб росіян з важливою документацією

У населеному пункті Яцьківка під Лиманом на Донеччині Державне бюро розслідувань виявило штаб окупантів з важливою документацією.

Загарбники облаштували його в приватному будинку, повідомила пресслужба ДБР 7 жовтня.

Окрім документів, у будівлі знайдені списки полонених та незаконно заарештованих людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко показав, що відбувається у Лимані

"З-поміж іншого вилучено документи з даними осіб та анкети кандидатів на посади, які вирішили працювати на загарбників у захоплених підприємствах та організаціях. Виявлені докази ретельно вивчатимуться ДБР з метою притягнення до відповідальності кожного, хто вчинив дії проти національної безпеки", – йдеться в повідомленні.

У бюро також розповіли, що в деокупованому Лимані тривають стабілізаційні заходи. Проводяться слідчі дії відносно місцевих зрадників та колаборантів.
"Вилучено мобільні телефони, карти пам'яті та іншу техніку. Зібрано свідчення місцевих мешканців про вчинення правопорушень", – підсумували у відомстві.

Збройні сили України повністю звільнили Лиман 2 жовтня. Це стратегічний населений пункт на карті бойових дій, який відкриває ворота для деокупації Луганщини.

Поблизу Лимана звільнили низку інших населених пунктів. Зокрема, Торське (за 20 км від Кремінної на Луганщині), Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве й Ставки.

5 жовтня голова Луганської області Сергій Гайдай офіційно повідомив, що українська армія почала звільняти регіон. Відомо про деокупацію шести населених пунктів Луганщини. Серед них – село Греківка Сватівського району.

Зараз ви читаєте новину «Під Лиманом виявили штаб РФ з важливою документацією: фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі