понеділок, 25 липня 2022 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Перші німецькі САУ "Гепард" заїхали в Україну – Резніков

Перші німецькі САУ "Гепард" заїхали в Україну – Резніков
Міністр оборони України Олексій Резніков. Фото: Віталій Носач, "РБК-Україна"

25 липня перші три німецькі зенітні самохідні артилерійські установки "Гепард" привезли в Україну. Їх передали на потреби Збройних сил України.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Сьогодні офіційно зайшли три перші "Гепарди". Це протизенітні ракетні комплекси, до яких нам передали кілька десятків тисяч набоїв. Ми очікуємо 15 "Гепардів", – сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц затримує поставку Україні німецьких ППО – ЗМІ

На запитання, чи отримає Україна німецькі танки, міністр відповів:

"Маю надію, що так. Найімовірніше, ми розпочнемо з однієї з дружніх країн, яка має танки "Леопард" і готова нам їх передати. Це європейська країна. І спочатку плануємо, що це буде кілька десятків танків, на яких ми навчатимемо наші танкові екіпажі, найімовірніше, в країнах Балтії".

За словами Резнікова, вже є домовленості про використання полігонів міжнародних партнерів для навчання українських військових. Після того, як будуть готові екіпажі, "продовжимо розмову про постачання сучасних танків". Ідеться не лише про танки "Леопард", а й про "Абрамси" та інші, додав Резніков.

"Гепард" – зенітна самохідна артилерійська установка виробництва компанії Krauss-Maffei у співпраці з іншими підприємствами. Призначений для захисту бронетанкових колон на марші й стаціонарних об'єктів від атак з вертольотів і літаків на малих і надмалих висотах удень і вночі за будь-яких погодних умов і в умовах інтенсивної радіоелектронної протидії супротивника.

Зараз ви читаєте новину «Перші німецькі САУ "Гепард" заїхали в Україну – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі