середа, 03 липня 2019 09:55

Засудили трьох італійців, які воювали за Росію

Засудили трьох італійців, які воювали за Росію
Італійські найманці на Донбасі. Фото: Il Tirreno

1 липня суд міста Генуї засудив до різних термінів ув'язнення перших 3-х підозрюваних у справі італійських проросійських найманців на Донбасі.

"Підозрюваним висунули звинувачення у несанкціонованому вербуванні або несанкціонованих бойових діях в інтересах іноземної держави", - пише голова громади українців в Італії Олесь Городецький у Facebook.

Антоніо Каталдо (35 років, родом із Ноли, провінція Неаполя) отримав 2 роки і 8 місяців, Олсі Крутані (39 років, албанець, який давно переїхав до Мілана) – 2 роки і 8 місяців, і Володимир Вербицький (26 років, молдаван, який давно жив у Пармі) був засуджений до 1 року і 4 місяців.

"Перші двоє отримали більші терміни, оскільки були визнані винними також у вербуванні, а молдаван – лише воював, тому отримав менший термін. Як зазначає видання, таким чином, ці троє засуджених стали першими особами, які були покарані в Італії за те, що стали найманцями Москви.

Ще троє підозрюваних у цій справі перебувають у розшуку і, ймовірно, знаходяться на Донбасі. Це Андреа Палмері, якого вважають мозковим центром, із крайньо правої організації ультрас, що походить із міста Лукка, Габріеле Каруґаті, відомий як "Архангел", колишній охоронець торгового центру в Ломбардії, син Сильвани Марін, колишньої керівнички партії "Ліга Півночі" і Кайраті, провінція Варезе, а також, Массіміліано Кавальєрі,"Спартако", неофашист із Брешії", - пише Олесь Городецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на Донбасі знищили ворожий бліндаж

З 24 по 29 червня підрозділ командувача "Української добровольчої армії", народного депутата Дмитра Яроша на Донеччині ліквідував 2 позиції бойовиків і 3 будинки, у яких проживав супротивник.

"Бійці підрозділу також брали участь в операції з захоплення полоненого. Крім того, власними силами вони евакуювали з небезпечної місцевості мирне населення.

У результаті бойових дій ніхто з представників підрозділу травм не отримав. Готуємося до наступних виходів і операцій. Перемога буде за нами! Слава Україні!"- написав Ярош у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Засудили трьох італійців, які воювали за Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі