середа, 07 лютого 2024 07:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти збиралися міняти ув'язнених колаборантів на своїх полонених

Росіяни планували обміняти ув'язнених колаборантів на своїх полонених.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Активісти "Кібер спротиву" отримали доступ до даних російської пенітенціарної служби на ТОТ Луганщини, з яких стало відомо про плани обміняти ув'язнених колаборантів на своїх полонених. Прокуратура РФ зверталась до начальника служби виконання покарань на тимчасово окупованих територіях Олексія Чєрєповського з приводу надання списків для можливого обміну в Україну ув'язнених колаборантів", - сказано в повідомленні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вербують ув'язнених у новий елітний загін

У переліку серед тих, хто вже давно перебуває в закутках російських тюрем через внутрішні розборки окупантів, є й ті, про арешт яких офіційно не повідомляли й до недавнього часу вони офіційно були на свободі.

 

"Пріоритетом України є наші полонені, їхнє якомога скоріше визволення. Тому російські плани міняти своїх громадян на зрадників не є прийнятними, і можуть реалізовуватись лише у хворих фантазіях Кремля", - додали в ЦНС.

Більшість ув'язнених, які воювали в складі загонів "Шторм Z", не отримали виплат, які їм обіцяло міністерство оборони Росії. Вони також не отримали документів про зняття судимості.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти збиралися міняти ув'язнених колаборантів на своїх полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі