середа, 29 серпня 2018 08:19

Окупанти впритул розстріляли колони українських військових

Окупанти впритул розстріляли колони українських військових
29 серпня українці вшановують пам'ять загиблих 4 роки тому українських військових в Іловайському котлі. Фото - Український вибір

29 серпня українці вшановують пам'ять загиблих українських військових в Іловайському котлі.

Цього дня 2014 року року за безпосередньою вказівкою та наказом командування Генерального штабу Збройних сил РФ окупанти впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом із трьома полоненими російськими десантниками.

Бої за Іловайськ продовжувалися із 6 серпня по 3 вересня 2014 року. Українським військовослужбовцям та добровольчим батальйонам вдалося увійти до міста 18 серпня та взяти під свій контроль більшу його частину. Однак 23-24 серпня туди зайшла регулярна російська армія і українські військові опинилися в оточенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крики в полі поранених і запах спалених тіл" - боєць поділився спогадами про "Іловайський котел"

В результаті боїв загинули 366 українських воїнів. 429 – зазнали поранень, 128 - потрапили у полон. Збройні сили України понесли значні втрати озброєння і військової техніки на суму майже 300 млн грн.

Зниклими безвісти на сьогодні залишаються 84 військовослужбовці, 11 – перебувають у заручниках у ЛДНР, повідомляють у Генеральному штабі Збройних сил України.

Більше двох сотень російських військових загинули під час боїв у районі Іловайська 24-29 серпня 2014 року. Близько 300 військовослужбовців РФ, які брали участь у контрнаступі і блокуванні Іловайська, були поранені.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти впритул розстріляли колони українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі