пʼятниця, 09 квітня 2021 08:16

Окупанти вбили українського воїна

Окупанти вбили українського воїна
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 8 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню.

Загинув український воїн, повідомили в штабі ООС.

"Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення, несумісні з життям. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - розповіли в штабі.

Зазначається, що неподалік Пісків та Водяного, що на Приазов'ї, ворог відкривав вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Широкиного ворог використовував великокаліберні кулемети, а біля Невельського – станкові протитанкові гранатомети. З автоматичних станкових гранатометів ворог гатив поблизу Луганського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони - м'ясо. На укропів спишемо" - куратор бойовиків наказав обстріляти своїх

Біля Водяного противник двічі здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. Передовими підрозділами Збройних Сил України зафіксовано проведення інженерних робіт з облаштування нових оборонних позицій у бік лінії розмежування поблизу Широкиного, а у напрямку селища Зайцевого ворог дистанційно мінував наші позиції з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Станом на ранок 9 квітня обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на загострення воєнної ситуації на сході України та вздовж усього українсько-російського кордону, заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Ситуація контрольована, попри те, що останнім часом спостерігається посилення загострення.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вбили українського воїна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі