четвер, 05 травня 2022 10:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти у Маріуполі планують провести "парад полонених" – їх перевдягнуть у форму ЗСУ

Окупанти у Маріуполі планують провести "парад полонених" – їх перевдягнуть у форму ЗСУ
У Маріуполі готуються до "параду полонених". Фото: "Азов"

Російські загарбники хочуть провести у Маріуполі "парад полонених".

Вони планують перевдягнути у форму ЗСУ дві тис. цивільних, який тримають у фільтраційному таборі. Про це в ефірі телемарафону UAразом сказав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Майже 2 тис. чоловіків, які були вивезені з Маріуполя близько чотирьох тижнів тому, утримують у фільтраційній, я б уже казав, тюрмі у селищах Безіменному і Козацькому Новоазовського району. Цим чоловікам кажуть, що їх перевдягнуть в українську форму і залучать до так званого параду полонених в Маріуполі, тому що справжніх наших полонених не вистачає для масовості. Буде така гротескна масовка із самих маріупольців для створення пропагандистської "картинки", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Шойгу брешуть, у Маріуполі топчуться 2 тис. російських окупантів

Андрющенко наголосив, що наразі терористи готуються у місті до святкування 9 травня. Маріуполь розчищають від завалів силами мирних мешканців.

Крім того, там встановили "опудало" жінки з радянським прапором. Наглядати за підготовкою до параду приїжджали "куратори з РФ".

Опублікували відео з фільтраційних таборів у селі Безіменне. Їх перетворюють на "справжнє гетто" для маріупольців.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти у Маріуполі планують провести "парад полонених" – їх перевдягнуть у форму ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі