вівторок, 31 жовтня 2023 04:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти під Авдіївкою готуються до "м'ясних атак" - ISW

Окупанти під Авдіївкою готуються до "м'ясних атак" - ISW
Під Авдіївкою окупанти готують загони піхоти "Штурм-Z". Фото: УНІАН

Російські війська готуються до проведення лобових атак піхоти під Авдіївкою.

Для цього використовують загони піхоти "Штурм-Z", які складаються переважно зі штрафників. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські війська готуються до проведення "м'ясних атак" (лобових атак піхоти – Gazeta.ua) під Авдіївкою і тренують підрозділи "Штурм-Z" для майбутніх штурмів без спорядження і техніки", - розповів речник таврійського угруповання полковник Олександр Штупун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контратакували та просунулися в районі Куп'янськ-Сватове-Кремінна - карти боїв

Відомо, що під час таких атак загони "Штурм-Z" втрачають від 40 до 70 відсотків особового складу за лічені дні.

Російський "воєнкор", який нібито перебуває на авдіївському напрямку, стверджував, що "м'ясні атаки" – це коли російська піхота атакує без артилерійської підтримки. Підрозділи "Штурму-Z" часто вводяться в бій до проведення розвідки або встановлення зв'язку із сусідніми підрозділами і, як правило, намагаються евакуювати своїх поранених без артилерійського прикриття, що призводить до ще більших втрат.

Ці фактори призводять до того, що підрозділи "Штурму-Z" перетворюються на "сміття", так і не досягнувши значних результатів.

Російські загарбники збираються атакувати Авдіївський коксохімічний завод, що розташований на північ від міста. Нині окупанти зосередили там значну частину своїх сил. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Росія зараз має 40 тисяч особового складу на Авдіївському напрямку та перекидає туди додаткові сили.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти під Авдіївкою готуються до "м'ясних атак" - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі