вівторок, 13 вересня 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти мстять луганчанам за успіх ЗСУ на Харківщині – Гайдай розповів, як

Окупанти мстять луганчанам за успіх ЗСУ на Харківщині – Гайдай розповів, як
Російські "добровольці" після успішного контрнаступу Збройних сил України на Харківщині та значних втрат Росії відмовляються воювати. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Російські "добровольці" після успішного контрнаступу Збройних сил України на Харківщині та значних втрат Росії відмовляються воювати.

Пораненим загарбникам призупинили виплати. Також військове командування країни-агресорки поки що не відправляє нові, вже сформовані підрозділи в Україну. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай 13 вересня в Telegram.

"Через контрнаступ Збройних сил у напрямку Луганська та кордону з РФ вишукувалися величезні черги з автівок. Не менші черги і на АЗС області – там, де бензин та дизпаливо ще не закінчилося. Ті, хто вирішив залишитися, скупають в магазинах усе, що там є", – сказав він.

Проблеми в окупантів пов'язані і з виконанням обіцянок. Населення по декілька місяців чекає на пенсії. Інші виплати також ще не розпочалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо взимку зникне опалення: експерт роз'яснив

"Так, на території так званої ЛНР прийнято лише 2400 заяв на отримання компенсації за втрачене внаслідок бойових дій житло та за втрачене майно першої необхідності. У Рубіжному, Попасній, Сіверськодонецьку, Гірській громаді росіяни зруйнували більшість житла. Значні пошкодження в Лисичанську та Кремінній, але усього 2400 заяв. Іншим знайшли привід відмовити", – розповів Гайдай.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ураження по семи опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, знищила дві позиції його зенітних ракетних комплексів.

Росіяни обстрілювали військову та цивільну інфраструктуру із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії. Зокрема, на Краматорському напрямку – у районах населених пунктів Пришиб, Білогорівка, Краматорськ, Слов'янськ, Старий Караван, Стародубівка, Спірне, Роздолівка та Григорівка; на Бахмутському напрямку – у районах населених пунктів Суха Балка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина.

Російські окупанти масово тікають з тимчасово захоплених ними територій Луганщини. Величезні черги з авто нині видно в напрямку Луганська та російського кордону. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, тікають як окупанти, так і місцеві колаборанти. Він розповів, що голови місцевих військових адміністрацій вже готові одразу після деокупації працювати. Щоб люди відчули, що українська влада на місцях.

Гайдай також запевнив, що колаборанти, які не встигнуть втекти, обов'язково понесуть заслужене покарання.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти мстять луганчанам за успіх ЗСУ на Харківщині – Гайдай розповів, як». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі