понеділок, 31 жовтня 2022 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти брешуть про контроль РФ на фронті ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині

Окупанти брешуть про контроль РФ на фронті ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині
У Кремінній та Лисичанську місцеві жаліються на відсутність продуктів харчування. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби російські окупанти з усіх видів озброєння обстріляли вісім населених пунктів Луганщини.

У Кремінній та Лисичанську місцеві жаліються на відсутність продуктів харчування, повідомив у понеділок голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Окупанти щодня заявляють про контрольовану ситуацію на фронті, та це суперечить навіть тому, що відбувається в тилу. Жителі Кремінної кинуті практично напризволяще. У кранах іноді з'являється вода, світло та газ відсутні. Полиці магазинів порожні: продуктів майже немає, а на ті, що залишилися, ціни зростають чи не щодня. Підвозу ніхто не робить", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти розмістили комплекс радіоелектронної боротьби у лікарні

На відсутність харчів жаліються й лисичани з віддалених районів міста. Придбати там щось майже неможливо. Але є гуманітарка – у достатку дають моркву та буряки.

"І доки до багатьох шкіл регіону діти приходять один раз на тиждень для отримання на подвір'ї завдання на наступні сім днів, ще 178 їхніх вчителів із нещодавно окупованих територій пройшли професійну перепідготовку в так званому "Інституті професійного розвитку Луганського державного педагогічного університету" за додатковими професійними програмами. Навчати часу немає, кудись поїхати – завжди раді. Та вже скоро мають поїхати на тривалий час", – додав Гайдай.

Російські загарбники мінують дороги й береги річок у районі Кремінної і Сватового на Луганщині. Деякі мости підривають. 29 жовтня росіяни знищили невеликий міст через річку Красна біля Красноріченського. Так росіяни намагаються загальмувати контрнаступ Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти брешуть про контроль РФ на фронті ‒ Гайдай про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі