субота, 10 жовтня 2015 03:48

ОБСЄ: Режим тиші на Донбасі порушують військові навчання і розмінування

ОБСЄ: Режим тиші на Донбасі порушують військові навчання і розмінування
Фото: REUTERS

Перемир'я на Донбасі порушується військовими навчаннями і розмінуванням. Про це повідомив представник спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, передає "112 Україна".

Як зазначив Боцюрків, застосування стрілецької зброї і вибухи в ДНР в основному пов'язані з військовими навчаннями або розмінуванням.

"Режим припинення вогню в цілому дотримується, ми спостерігали застосування стрілецької зброї і вибухи, але в більшості таких випадках це пов'язано з військовими навчаннями, чи це були вибухи в ході проведення розмінування", - сказав він.

Боцюрків також повідомив, що СММ повторно відвідала сім місць зберігання важкої техніки ЗСУ.

"Спостерігачі відзначили, що в 6-ти місцях зберігання зареєстроване раніше відсутнє озброєння, а 7-е місце зберігання більше не використовується, як і було зафіксовано СММ в кінці травня", - повідомив він.

Боцюрків також зазначив, що на території ДНР СММ відвідала два місця зберігання важкої зброї, у другому місці СММ зафіксувала відсутність двох реактивних систем залпового вогню, яких не було і під час візиту СММ в квітні.

Нагадаємо, в суботу сили АТО готуються розпочати відвід артилерії калібру 85 міліметрів від лінії розмежування у Луганській області.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ: Режим тиші на Донбасі порушують військові навчання і розмінування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі