понеділок, 18 січня 2016 14:42

ОБСЄ повернеться в Комінтернове

ОБСЄ повернеться в Комінтернове
Фото: www.rbc.ua

Спостерігачі повернуться у Комінтерново для того, щоб перевірити можливе розміщення озброєння у цьому населеному пункті. Про це під час прес-конференції у Донецьку заявив перший заступник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За його словами, під час патрулювання 15 січня у буферному селищі Комінтерново Донецької області спостерігачі зафіксували там проросійських бойовиків так званої ДНР.

"Ми здійснювали піший патруль по населеному пункту, але не змогли повною мірою насолодитися свободою переміщення. Як ви знаєте, відповідно з мінськими угодами, знаходження важкого озброєння в зоні безпеки заборонено", - зазначив Хуг.

Хуг також повідомив, що на околицях Комінтернового спостерігачі виявили таке місце, де може бути озброєння, однак наприкінці патрулювання озброєні представники так званої ДНР не дозволили спостерігачам це перевірити.

Також він підкреслив, що спостерігачі ще повернуться в Комінтерново, щоб знову перевірити виявлене місце.

Хуг заявив, що з 5 по 11 січня було зафіксовано 22 випадки перешкоджання переміщенню ОБСЄ в зоні АТО, 95% з яких були на територіях, підконтрольних бойовикам.

Нагадаємо, 22 грудня 2015 року російсько-терористичні війська зайшли у Комінтернове, розташоване у так званій "сірій зоні" поблизу Маріуполя. За інформацією розвідки, зараз там знаходяться бійці регулярних військ РФ.

Раніше повідомлялись подробиці обстрілу машини ОБСЄ у Мар'їнці.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ повернеться в Комінтернове». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі