середа, 05 січня 2022 10:54

Ноги почорніли від звірських знущань: українська бранка бойовиків у важкому стані після катувань

Ноги почорніли від звірських знущань: українська бранка бойовиків  у важкому стані після катувань
Донеччанку Марину Юрчак російські окупанти викрали дорогою на роботу. 26 березня 2020-го її засудили до 15 років позбавлення волі за "шпигунство". Фото: t.me/denisovaombudsman

Українку Марину Юрчак п'ятий рік незаконно утримують органи окупаційної адміністрації РФ у Сніжнянській виправній колонії №127 в ОРДО.

Після побоїв у жінки сильно травмовані ноги, повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Telegram.

Марина - хімік-технолог з Донецька. Її затримали 9 листопада 2017 року дорогою на роботу. Рідні шукали її у лікарнях і навіть моргах. Лише за кілька тижнів вдалося з'ясувати, що Марину викрали представники так званого "міністерства держбезпеки ОРДО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омбудсмен заявила про критичний стан українського військового, якого бойовики засудили до 17 років

"Після затримання Марину Юрчак доправили до сумнозвісної в'язниці "Ізоляція", оскільки від початку російської збройної агресії вона писала пости у Twitter про те, що бачила навкруги - звідки відбуваються обстріли та куди прямує російська військова техніка", - розповіла Денисова.

Марину, як і всіх заручників, возили на допити у секретні в'язниці так званої "МДБ в ОРДО", де вибивали зізнання. Кожного разу її повертали до "Ізоляції" побитою, а одного разу вона ледь ходила - ноги почорніли від звірських знущань.

У квітні 2018 року Марину Юрчак перевели до донецького СІЗО, а 26 березня 2020-го її засудили до 15 років позбавлення волі за "шпигунство".

У Сніжнянській виправній колонії №127 Марина тяжко працює швачкою по 10-12 годин на добу.

Людмила Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України та координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Ноги почорніли від звірських знущань: українська бранка бойовиків у важкому стані після катувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі