понеділок, 04 березня 2024 13:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Нестача артилерії змушує ЗСУ ризикувати танками Abrams - Forbes

Нестача артилерії змушує ЗСУ ризикувати танками Abrams - Forbes
ЗСУ змушені ризикувати танками Abrams у ближніх боях через брак артилерії. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Нестача артилерії на фронті змушує бійців із 47-ї механізованої бригади неподалік Авдіївки на Донеччині вести бої на ближній дистанції.

ЗСУ змушені ризикувати американськими танками Abrams, а також інженерними машинами Assault Breacher, щоб зупинити наступ російських військ, пише Forbes.

"За останні два тижні бригада втратила кілька танків Abrams і дві штурмові Breacher. Це 5% її найкращої бронетехніки, що свідчить про інтенсивність боїв. Невідомо, скільки екіпажів врятувалося до того, як їхні машини згоріли. Втрати, можливо, не будуть непоправними: зокрема, танк, імовірно, можна буде відновити, якщо інженери зможуть дістатися до нього раніше, ніж це зробить російський безпілотник. Але втрата, нехай і тимчасова, підкреслює інтенсивність бою в Бердичах", - зазначає видання.

На цьому напрямку росіяни використовують тактику в стилі "банзай" за участю кількох штурмових груп піхоти.

Мета окупантів - перекинути достатню кількість військ для створення плацдарму всередині українських позицій. Мета ЗСУ - знищити російську піхоту одразу ж, після прибуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські військові зізналися, що не можуть просуватися під Авдіївкою

"Це небезпечна робота для стомлених бійців 47-ї бригади, які вже дев'ять місяців перебувають у бою практично без перерви. Як довго вони ще зможуть протриматися? Будемо сподіватися, що цього часу вистачить, аби ті мільйони снарядів, які ЄС і Чехія готуються надіслати, нарешті, прибудуть до України", - йдеться в публікації.

Водночас ці бійці завдають набагато більших втрат росіянам, навіть попри критичну нестачу зброї.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон дав зрозуміти, що дозволить проголосувати за нову допомогу Україні наприкінці березня або на початку квітня, нагадало видання.

Ворог активно атакує в районі Авдіївки. Про це вранці 4 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу на цьому напрямку відбито 20 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Нестача артилерії змушує ЗСУ ризикувати танками Abrams - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі