четвер, 10 травня 2018 07:28

"Немає ніякого внутрішнього конфлікту. Головна причина бойових дій на Донбасі - російські війська" - інтерв'ю Волкера

"Немає ніякого внутрішнього конфлікту. Головна причина бойових дій на Донбасі - російські війська" - інтерв'ю Волкера
Якщо Путін захоче, війна на Донбасі закінчиться, вважає спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер. Фото: Голос Америки

Рішення щодо завершення бойових дій на Донбасі - за Росією. Бо єдиною причиною, чому це все триває, є саме присутність у регіоні російських військ.

Про це заявив спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Думаю так, якщо президент Путін захоче. Я вважаю, що рішення за Росією. Немає ніякого внутрішнього конфлікту, немає підстав для громадянської війни, немає ніяких причин для бойових дій, крім присутності російських військ", — сказав Волкер у відповідь на запитання, чи є реальний шанс покінчити з війною на сході України в нинішніх обставинах.

Він зазначив також, що залишається відкритим питання щодо мандату миротворчої місії ООН на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миротворці допоможуть Україні повернути Донбас - Волкер

"Якщо ми домовимося щодо резолюції, особливо щодо мандату миротворчої місії ООН, яка забезпечить зони безпеки. І тоді це дозволить забезпечити втілення мінських домовленостей — місцеві вибори, амністії, спеціальний статус. Тоді ми дійсно отримаємо можливість покласти край конфлікту. Така можливість є, але вона вимагає бажання Росії діяти подібним чином", — заявив Волкер.

Раніше, під час брифінгу Гельсінської комісії Конгресу США Волкер заявив, що миротворча місія ООН на Донбасі може розблокувати виконання мінських угод.

Зараз ви читаєте новину «"Немає ніякого внутрішнього конфлікту. Головна причина бойових дій на Донбасі - російські війська" - інтерв'ю Волкера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі