середа, 25 листопада 2020 17:03

Назвали кількість жінок у ЗСУ

Назвали кількість жінок у ЗСУ
227 жінок нагороджені вищими державними нагородами, на жаль, 10 - посмертно, - Укрінформ

58 тис. жінок проходять службу у Збройних силах України.

Про це сказав заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко під час дискусії на IV Українському жіночому конгресі, пише Укрінформ.

"У Збройних силах сьогодні - 58 тисяч жінок. З усією повагою, але в багатьох випадках це перевищує чисельність окремих збройних сил в окремих європейських державах. 10 відсотків особового складу на Донбасі, які виконують завдання в операції Об'єднаних сил, - це жінки. А взагалі за останні 7 років - це 10 тисяч, які з честю виконували бойові завдання. 227 жінок нагороджені вищими державними нагородами, 10 - посмертно", - розповів Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд спростив процедуру перетину КПВВ для підлітків

70% жінок обіймають командні посади.

"Майже 2 тисяч дівчат вступили до вищих навчальних закладів. Це майбутні офіцери. Я переконаний, успішні. У нас у Києві, в ліцеї Богуна вже є окремий підрозділ, де з 15 років вони опановують не лише середню освіту, а й те, що потрібно для майбутньої військової кар'єри", - зазначив Петренко.

Дії російських окупантів загрожують екології півострова Крим.

Україна відкрила 6 кримінальних проваджень за 15 фактами забруднення довкілля, незаконного видобутку корисних копалин, розповів заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість жінок у ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі