пʼятниця, 16 серпня 2024 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Наступ на Курщину: на одному з напрямків фронту сповільнилися бої

Наступ на Курщину: на одному з напрямків фронту сповільнилися бої
У ЗСУ сказали, на якому напрямку в Україні стало легше після початку Курської операції. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Після прориву Збройних сил України в Курській області РФ, росіяни переміщають сили з Куп'янського напрямку.

Українські бійці продовжують просуватися на Курщині, тож Кремль змушений перекидати туди додаткові сили, заявив очільник відділення комунікацій 77-ї окремої аеромобільної бригади Віталій Бицак, передає "24 Канал".

"Помічені перекидання ворожих сил, зняття резервів та відправлення їх на Курський напрямок, аби стримати наступ ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція на Курщині не знизила градус на фронті - Нацгвардія

Військовий також розповів, що загарбники мають намір зараз захопити Борову.

"Однак реалізувати цей план їм наразі не під силу. Ворог втрачає багато особового складу. Курська операція відтягне зі сходу та півдня набагато більше сил, ніж це сталося зараз", - розповів Бицак.

Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі заявив, що Росія досі намагається сформувати реакцію на операцію України у Курській області, поки що ця реакція була повільною і розсіяною.

Така реакція Росії пов'язана з кількома факторами. По-перше, це відсутність розуміння, хто мусить бути відповідальним за бойові дії всередині РФ, по-друге, відсутність вивільнених військ, які Росія може залучити проти операції у Курській області.

Зараз ви читаєте новину «Наступ на Курщину: на одному з напрямків фронту сповільнилися бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі