понеділок, 30 травня 2022 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Наслідки злочину рашистів значно страшніші" - Бойченко розповів про нові поховання маріупольців

"Наслідки злочину рашистів значно страшніші" - Бойченко розповів про нові поховання маріупольців
Кількість загиблих маріупольців може бути значно вища за 22 тис. Фото: East News

У заблокованому Маріуполі російські загарбники вбили 22 тис. мирних мешканців.

Однак оцінка може суттєво збільшитися, адже тіла залишаються під завалами, на стихійних кладовищах та у тимчасових моргах. Про це повідомила Маріупольська міська рада у Telegram.

Відомо, що на Старокримському кладовищі впродовж місяця з'явилося 25 нових секторів траншейного типу. Тіла загиблих вкладають в кілька шарів, після чого "маскують" табличками як індивідуальні поховання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ створили "фільтраційні табори" для українців, які хочуть втекти до Естонії

З середини квітня у братських могилах біля селищ Старий Крим, Мангуш та Виноградне поховали щонайменше 16 тис. маріупольців. До середини березня комунальники поховали ще 5 тис. людей.

"Ми оцінювали кількість загиблих маріупольців в 22 тис. Але все більше фактів говорить, що наслідки злочину рашистів значно страшніші. Це потребує особливої уваги світової спільноти, як і жахливе становище місцевого населення в окупації", – наголошує мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Напередодні стало відомо, що у Маріуполі росіяни облаштували звалище трупів у супермаркеті. Страшну знахідку виявили в Лівобережному районі міста. Крім того, опублікували фото з місця події.

Зараз ви читаєте новину «"Наслідки злочину рашистів значно страшніші" - Бойченко розповів про нові поховання маріупольців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі