середа, 18 липня 2018 16:35

Напад Росії на Маріуполь: генерал дав прогноз

Напад Росії на Маріуполь: генерал дав прогноз
Володимир Путін поки утримається від збройної атаки на азовські порти. Але невідомо, чи надовго. Фото: Крим.Реалії

Росія найближчим часом не буде атакувати Маріуполь, аби встановити повний контроль над Азовським морем.

Поки що Володимир Путін намагається вирішити це питання "малою кров'ю", але жодних гарантій в України немає, розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко УНІАН.

"Вони перекинули туди різноманітну сучасну техніку сухопутних, повітряних і підводних військ, яку виготовляли останніми роками, тим самим сформували ударне угруповання з ракетними, зенітно-ракетними комплексами і підводними човнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія затримала нові судна в Азовському морі

Однак нині це Володимиру Путіну не вигідно - він шукає для себе можливості вирішити питання дешевшим способом. Це видно і з переговорів із Трампом - ймовірно, вони все ж обговорювали питання Криму, але кожен із них і надалі дотримується своєї позиції. Путін у цій ситуації хоче вийти таким собі миротворцем: не розгортаючи масштабних дій, залишити політичний тиск на Україну", - сказав генерал.

16 липня президент Петро Порошенко заявив, що не виключає збройної агресії російських військ на порти Азовського моря. РФ різко збільшила в Криму угруповання військ.

Зараз ви читаєте новину «Напад Росії на Маріуполь: генерал дав прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі