вівторок, 01 лютого 2022 11:23

Наймолодшому лише 20: ким були загиблі у зоні ООС у січні 2022-го

У січні 2022 року на Донбасі загинули четверо українських воїнів – старший лейтенант і троє солдатів. Наймолодшому було 20 років, найстаршому – 51.

Протягом минулого місяця російські найманці здійснили 65 обстрілів. Унаслідок бойових дій ворога дев'ять бійців зазнали порнень.

Життя двох загиблих воїнів ЗСУ обірвали ворожі снайпери, ще двоє – підірвалися на міні.

1 січня у Харківському госпіталі помер 20-річний десантник з Житомирщини Ігор Тичина. Воював у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. До свого 21-річчя Ігор не дожив 20 днів. Військового 27 грудня 2021-го тяжко поранив ворожий снайпер.

Автор: Коростенський міський колегіум/facebook
  Солдат Ігор Тичина
Солдат Ігор Тичина

Народився 21 січня 2001 року у місті Коростень на Житомирщині. Закінчив школу № 10, де до виходу на пенсію працював учителем креслення його дідусь. Після школи – Коростенський міський колегіум. Після загибелі батька Ігор став справжньою опорою для матері. По закінченню колегіуму був призваний на строкову службу в армію, де вирішив підписати контракт з ЗСУ.

Залишилися мама та сестри.

10 січня на Донбасі внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинув 23-річний Ілля Супрун. Служив у 25-й повітрянодесантній Січеславській бригаді.

Автор: facebook.com/magistrjuly
  Старший лейтненант Ілля Супрун
Старший лейтненант Ілля Супрун

Боєць народився 29 вересня 1998 року, мешкав у Дніпрі. Навчався у Дніпровському ліцеї інформаційних технологій. Згодом закінчив Національну академію сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного у Львові.

З 2020 року – старший лейтенант, командир інженерно-саперного підрозділу. Спочатку служив у Гвардійському, а потім – на сході, зокрема в районі Авдіївки під Донецьком.

Поблизу селища Крута Балка в Ясинуватському районі Ілля разом з побратимом, старшим солдатом 51-річним Віталієм Петренком, відновлював мінно-вибухові загородження. Під час виконання цих робіт воїни підірвалися на протитанковій міні типу ТМ. Обоє загинули на місці. Того ж дня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Поховали 23-річного офіцера у Дніпрі. Залишилася мати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік перемир'я на Донбасі загинули 60 українських військових

Загиблий старший солдат Петренко служив у 25-й повітрянодесантній Січеславській бригаді. Народився 22 березня 1970 року в селі Цевеличі Володимир-Волинського району Волинської області. Мешкав у Дніпрі. Працював на конструкторському підприємстві інженером.

Автор: facebook.com/magistrjuly
  Старший солдат Віталій Петренко
Старший солдат Віталій Петренко

2015 року його було призвано до ЗСУ за мобілізацією. Тоді Віталій потрапив у 25-ту бригаду – та так у ній і залишився, тепер уже за контрактом.

Старший солдат, сапер інженерно-саперного підрозділу на передовій відбув не одну ротацію. Усі відпустки й звільнення намагався проводити зі своїми двома дітьми.

Поховали Віталія Петренка на Краснопільському цвинтарі у Дніпрі. Залишилися брат і двоє дітей.

11 січня у результаті обстрілу російських бойовиків смертельно поранили старшого солдата 28-річного Віктора Кучеренка. Воїн служив у 17-й окремій танковій Криворізькій бригаді ЗСУ, брав участь в антитерористичній операції.

Автор: novynarnia.com
  Старший солдат Віктор Кучеренко
Старший солдат Віктор Кучеренко

Народився 28 серпня 1993 року в Антонівці Новоодеського району, мешкав у Новолазарівці. 2009 року закінчив Казанківське профтехучилище, здобувши фах бухгалтера, а ще за три роки – Криворізький професійно-технологічний ліцей. Після цього працював на шахті та в шахтобудівному управлінні. У листопаді 2015-го Віктора призвали на строкову службу в армію. Незадовго до демобілізації він підписав контракт і ще три роки відслужив у Нацгвардії.

По завершенні контракту повернувся працювати у Кривий Ріг, але довго в тилу не витримав. У квітні 2021-го повернувся у військо, підписавши новий контракт з ЗСУ. Служив на посаді навідника кулеметного відділення кулеметного взводу механізованого батальйону 17-ї окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка.

У серпні 2022 року захиснику виповнилося б 29 років. Поховали воїна в рідній Новолазарівці. Залишилися батьки і брат.

30 січня російські найманці на Донбасі порушили режим тиші один раз. Унаслідок дій ворога один український військовослужбовець дістав поранення.

Зараз ви читаєте новину «Наймолодшому лише 20: ким були загиблі у зоні ООС у січні 2022-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі