пʼятниця, 19 жовтня 2018 16:23

Найкращі фото з військових навчань "Чисте Небо-2018"
20

19 жовтня на військових аеродромах Старокостянтинів на Хмельниччині та Гавришівка на Вінниччині відбулась урочиста церемонія закриття багатонаціонального навчання "Чисте небо-2018".

Участь у навчанні брали близько 700 представників із 9 країн, серед яких Бельгія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, Великобританія, Сполучені Штати Америки та Україна, йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ на Facebook.

Найкращі фото з військових навчань "Чисте НЕБО-2018"
Фото: 144thFighterWing/Генеральний штабЗСУ/Александр Науменко/Сергей Старосельцев
Найкращі фото з військових навчань "Чисте НЕБО-2018"
Найкращі фото з військових навчань "Чисте НЕБО-2018"
Найкращі фото з військових навчань "Чисте НЕБО-2018"
Найкращі фото з військових навчань "Чисте НЕБО-2018"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МіГи, "Ігли", смертоносний "Жнець": показали спільні з НАТО авіанавчання

Вперше за 20 років до України завітали американські винищувачі Ф-15 і винищувачі польських повітряних сил Ф-16. Востаннє вони перебували в Україні 10-14 червня ­1997-го за програмою "споріднених авіабаз". Тоді прилетіли 4 літаки у супроводі заправника KC-135.

Під час 2-тижневого періоду проведення навчання зусилля особового складу були зосереджені на підтриманні суверенітету повітряного простору, виконанні повітряних перевезень, здійсненні безпосередньої авіаційної підтримки, виконанні пошуково-рятувальних завдань, аеромедичної евакуації, заходів щодо кібернетичної оборони, командуванні та управлінні авіацією та підрозділами, що залучалися.

Також у навчанні брали участь зенітні ракетні та радіотехнічні підрозділи, які успішно виконували завдання щодо виявлення, супроводження та умовного знищення повітряних цілей.

16 жовтня поблизу селища Уланів Вінницької області розбився винищувач Су-27УБ. Загинув полковник Повітряних сил ЗСУ Іван Петренко та американець Сет Нерінг на прізвисько "Джетро" з 194 ескадрил'ї США.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі фото з військових навчань "Чисте Небо-2018"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі