пʼятниця, 14 квітня 2023 12:52

Спецтема: Війна Росії проти України

На відновлення піде 10 років: спецназ РФ втратив в Україні 90% бійців

На відновлення піде 10 років: спецназ РФ втратив в Україні 90% бійців
Спецназ ГРУ Росії втратив 90-95% бійців в Україні. Фото: eastnews.ua

Російський спецназ втратив у повномасштабній війні проти України приблизно 90-95% бійців.

На поповнення цих втрат піде до 10 років, пише The Washington Post із посиланням на "злиті" таємні документи розвідки Сполучених Штатів Америки.

"Російське командування надмірно покладалося на спецназ і задіяло його у складі передових піхотних формувань, які зазнали колосальних втрат. Після початку війни в Україні командири РФ скептично ставилися до боєздатності своїх підлеглих, а тому наказували елітним бійцям вступати в прямі бої. Чиновники у Вашингтоні вважають, що втрати спецназу РФ на фронті зроблять його менш ефективним не лише у цій війн, а й у інших куточках світу", – йдеться у матеріалі.

Три з п'яти бригад російського спецназу зазнали значних втрат, вважають американці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут тривають: показали свіжі карти війни

"Висновок США говорить про те, що три з п'яти бригад зазнали втрат у 90-95% особового складу. Солдатам спецназу потрібно не менше чотирьох років спеціальної підготовки, а тому Москві може знадобитися 10 років на відновлення підрозділів", – сказано у документах.

Там не йдеться, скільки бійців спецназу було вбито чи поранено в Україні. Однак із посиланнями на перехоплення в розвідданих сказано, що лише 346-й підрозділ втратив майже всю бригаду, де діяло 125 осіб із розгорнутих 900.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оцінює загальні втрати української та російської сторін у війні у 354 тис. осіб.

Загальні втрати Росії становлять 189,5-223 тис. осіб, з яких 35,5-43 тис. було ліквідовано, а 154-180 тис. поранено, свідчать "злиті" таємні документи розвідки США, які проаналізувало агентство Reuters. Достовірність цих документів перевірити не вдалося.

РФ має кількісну перевагу у деяких сферах, але ЗСУ вдалося розгорнути на полі бою більше танків та БТР. У "злитих" документах також наводяться дані про російські та українські втрати техніки.

Зараз ви читаєте новину «На відновлення піде 10 років: спецназ РФ втратив в Україні 90% бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі