неділя, 28 березня 2021 16:12

На розмінування Донбасу потрібно 30 років

На розмінування Донбасу потрібно 30 років
Донбас будуть розміновувати близько років. Фото: Facebook

На розмінування окупованих районів Донецької та Луганської областей потрібно близько 25-30 років.

Суму, необхідну на очистку Донбасу від вибухонебезпечних залишків, можна буде назвати після повернення територій. Про це заявив міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прагне вирішити конфлікт на Донбасі мовою ультиматумів - МЗС

Міністр зазначив, що вивчав досвід Хорватії щодо ліквідації наслідків бойових дій 1991-1995 років, які відбувалися при виході країни зі складу Югославії.

"25 років тому закінчилася та війна, а вони досі розміновують свої території. У них досі залишилося близько 500 кв. км не розмінованих територій.

Якщо математично підійти, то один день війни дає 5-6 днів розмінування. Якщо у нас війна триває 7 років, то доведеться розміновувати 25 років, а то і 30", - повідомив Резніков.

Він додав, що наразі щільність наявних мін і вибухонебезпечних речовин на території України більше, ніж в будь-якій точці світу.

Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів "нормандської четвірки" робити все можливе для припинення вогню на Донбасі після загибелі військових. Він вказав, що начальник Генерального штабу вилетить на Донбас для всебічного вивчення обставин загибелі військових.

Зараз ви читаєте новину «На розмінування Донбасу потрібно 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі