четвер, 05 січня 2023 22:25

Спецтема: Війна Росії проти України

На Різдво окупанти підірвуть церкви – InformNapalm

На Різдво окупанти підірвуть церкви – InformNapalm
Для пропаганди окупанти можуть підірвати церкви. Фото: Pexels

Окупанти можуть підірвати декілька православних храмів у Донецька та в інших окупованих населених пунктах.

Храми можуть вибухнути під час святкової ранкової служби 7 січня, повідомляють два джерела InformNapalm, наближені до бойовиків ДНР.

Вибухи потрібні, щоб зняти пропагандистські сюжети для внутрішньої російської аудиторії та ініціювати інформаційний привід для нової хвилі мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на "різдвяне перемир'я" Путіна

"Інформація була отримана 4 та 5 січня, але ми намагались зібрати додаткові дані. Вважаємо, що публічна заява Путіна щодо намірів оголосити "режим припинення вогню", яка з'явилась у другій половині дня, може бути непрямим свідченням інформаційної підготовки до вказаного терористичного акту в дусі вже звичних для РФ операцій "під чужим прапором", – йдеться у повідомленні.

Одне з джерел каже, що на місцях підриву храмів у сюжетах для пропаганди планують зняти уламки ракет для HIMARS.

Розслідувачі сподіваються, що задум окупантів зірветься внаслідок розголосу.

У четвер, 5 січня російський президент Володимир Путін наказав запровадити режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня.

Дав доручення міністру оборони Сергію Шойгу, повідомляє Кремль. Путін заявив, що робить це з огляду на звернення патріарха РПЦ Кирила.

Прихильник війни в Україні предстоятель Російської православної церкви Кирил закликав до перемир'я на Різдво, 7 січня.

Заява патріарха з'явилася на сайті РПЦ. Від початку повномасшабного вторгнення, а також у своїй так званій заяві патріарх не назвав війну в Україні війною. Натомість завив про "міжусобний конфлікт".

Зараз ви читаєте новину «На Різдво окупанти підірвуть церкви – InformNapalm». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі