середа, 16 березня 2022 18:36

На Маріуполь скинули бомбу. Поцілили в укриття з дорослими і дітьми

Російські окупаційні війська скинули бомбу на Драматичний театр у Маріуполі. Там від обстрілів ховалися місцеві жителі зі своїми дітьми. Хто вцілів і скільки загиблих поки що невідомо.

За інформацією Маріупольської міської ради, там переховувалися близько тисячі людей.

Через бої ніхто не може дідстатися до завалів, пише у Facebook народний депутат Сергій Тарута.

"Дві години тому просто в серце Маріуполя – Драматичний театр – рашисти скинули надпотужну бомбу.
Там ховалась від обстрілів величезна кількість містян, скільки під завалами загиблих – невідомо. Зараз йдуть жорстокі бої. Ніхто не може дістатися до завалів. Ми не знаємо, чи є вцілілі. І найстрашніше – не можемо їх з-під завалів дістати. Багато маріупольців ховались в театрі з маленькими дітьми. Бомбосховище також засипано, там також люди, дітки", - написав Тарута.

  У Драматичному театрі в Маріуполі від обстрілів у бомбосховищі ховалися близько тисячі жителів з дітьми. Фото: t.me/truexanewsua
У Драматичному театрі в Маріуполі від обстрілів у бомбосховищі ховалися близько тисячі жителів з дітьми. Фото: t.me/truexanewsua

У театрі до війни йшли вистави російською мовою, додає нардеп. З початком бойових дій, люди знайшли там укриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До 700 мільйонів людей в світі можуть опинитися за межею голоду через війну в Україні" - Ярмак

"Це театр, в якому йшли вистави російською мовою. Це прихисток, в якому рятувались від безперервних обстрілів жителі блокадного Маріуполя.
Світ зобов'язаний почути крики, стогін, голосіння маріупольців, яких живцем поховали під завалами. З іншого боку, ми беремо на себе зобов'язання. Перед тими, хто загинув, і тими, хто вижив під рашистськими бомбардуваннями. Зобов'язання знайти кожного льотчика, який скидав на Маріуполь й інші українські міста бомби. Ми знайдемо кожного. Знайдемо і знищимо. Ми не зупинимось, доки хоч один із них дихає. Ми зітремо з лиця кожного. Це наш святий обов'язок".

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «На Маріуполь скинули бомбу. Поцілили в укриття з дорослими і дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі