середа, 08 червня 2022 17:39

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині зруйновано 100% інфраструктури - Гайдай

На Луганщині зруйновано 100% інфраструктури - Гайдай
На відновлення Луганщини знадобиться сім років. Фото: East News

У Луганській області російські загарбники зруйнували 100% інфраструктури.

Зокрема, йдеться про постачання води, газу та світла. Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, щоб повністю відновити область, потрібно сім років. Однак невідомо, скільки на це знадобиться коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині потужні обстріли, загиблі тижнями лежать на вулицях - Гайдай

Він зазначив, що спочатку необхідно провести аналіз всіх руйнувань після деокупації, а потім вже з'ясовувати кошториси. Відбудовувати регіон допоможуть країни Балтії.

"Багато наших друзів, які готові допомогти, особливо Балтійські країни, але ми поки що не ведемо ці розмови. Хочеться більш-менш розуміти, як розвиватимуться події. А потім вже чітко домовлятися", - наголосив Гайдай.

Українські Сили оборони намагаються стримувати масовані атаки противника на Луганщині.

Попри те, імовірно, російські війська захопили 97% Луганської області, включно з усією житловою частиною Сіверськодонецька, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Противник продовжує спиратися на вогневу міць артилерії, буквально винищуючи все на своєму шляху. Під прикриттям далекобійної артилерії, російські війська взяли під контроль переважну частину Сіверськодонецька, населені пункти Метьолкіно і Боровське.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині зруйновано 100% інфраструктури - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі