субота, 21 листопада 2020 16:06

На Донеччині почалися виплати за зруйноване житло

На Донеччині почалися виплати за зруйноване житло
У Донецькій області 9 сімей отримають компенсацію за зруйноване в результаті збройної агресії РФ житло. Фото: Донецька ОДА

У Донецькій області 9 сімей отримають компенсацію за зруйноване житло в результаті збройної агресії Російської Федерації. Загальна сума компенсації складе 2,7 млн. грн.

Про це повідомляє пресслужба Донецької ОДА.

13 листопада відбулося перше засідання комісії з розгляду питань, пов'язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житло яких зруйновано в результаті надзвичайної ситуації військового характеру.

Комісія розглянула 10 заяв про виплату грошових компенсацій. 8 будинків, які розташовані на території військово-цивільної адміністрації селища Зайцеве, 2 - в Авдіївці.

За результатами розгляду прийнято рішення про надання грошової компенсації власникам 9 об'єктів зруйнованого житла, для однієї заявки комісія продовжила термін для прийняття рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці пікетували Офіс президента

В ОДА додали, що в держбюджеті на 2020 рік вперше за час збройної агресії було передбачено 20 млн грн для виплати грошової компенсації громадянам, чиє житло було зруйновано.

З державного бюджету розподілили понад 4 млн грн субвенції для придбання житла внутрішньо-переміщеним особам (ВПО). Ще 1,7 мільйона гривень виділять на це місцеві бюджети, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. За ці кошти планують придбати 23 квартири та 8 приватних будинків для тимчасового проживання 90 ВПО.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині почалися виплати за зруйноване житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі